Пропозиції громадських організацій та профспілок підприємців малого та середнього бізнесу

1. Ми переконані, що лише підприємці являються єдиними наповнювачами Бюджету України. Цим не відкидаємо велетенської ролі інфраструктурних мас – вчителів, лікарів, науковців, військових, службовців та інших – всі опосередковано беруть участь у процесі. Якщо у службовців і відраховують податки, то ці податки сплачуються коштами, які отримані із Бюджету.

Надходження в Бюджет із ресурсів, акцизів відбувається лише тоді, коли ці ресурси почне використовувати підприємець. Тому підприємця слід берегти, особливо малий і середній бізнес. Слід внести зміни в Податковий кодекс, а також не приймати ті закони, які можуть перешкоджати підприємницькій діяльності. Жоден проект закону не може бути винесений без обговорення в підприємницькому середовищі! В даному листі не вистачить місця, щоб описати приклади свавілля місцевих органів влади різних областей, які, грубо порушуючи законодавство, не виконуючи підписані договори, прийняті попередні рішення — просто грубо зносять торгівельні точки, знищують робочі місця, обкладають додатковими місцевими податками. В жодній області місцеві органи влади не хочуть показити приклад створення комунальних виробництв, щоб вони були рентабельними і приносили в місцевій бюджет вагомі надходження, хоча мають великі свої ресурси – землю, корисні копалини, устаткування та ін.

2. Ми переконані, що необхідною і достатньою умовою розвитку економіки України являється прискорений розвиток товарного виробництва в державі. Отже, слід усунути причини, що перешкоджають розширеному виробництву та умов реалізації. Ми в минулому році запропонували спочатку райдержадміністрації Тальнівського району, а потім обласній державній адміністрації Черкаської області розробити 2-3 десятки бізнес-планів будь-яких міні-виробництв, щоб випускник школи, технікуму чи ВУЗу зміг скористатися рекомендаціями і замість пошуку роботи за кордоном, створив свою справу. Вже пройшов рік, але жоден проект не розроблено.

Спроби розробити проекти виробництва показали, що із-за високої витратної складової у виробничих процесах в Україні товарне виробництво теоретично не можливе (податки, енергоносії, дорога сировина, штучні додаткові витрати у вигляді ліцензій, дозволів та ін.). А звідси, тіньова зарплата, непомірні штрафи підприємцям, безробіття в Україні, бідність населення, пошуки кращого життя «за бугром», знищення населення держави, знищення економіки! Все це слід зупинити! Відсутність роботи в населення, відсутність їх зарплати, відсутність грошового обігу дуже згубно діє також на підприємництво.

3. Виходячи із попереднього пункту слід розробити ряд законодавчих актів по сприянні вітчизняного виробництва, актів по забезпеченні внутрішнього ринку своїми якісними товарами. Розробити теоретичні норми податків і зборів та умов, при яких виробництво буде рентабельним, заборонити законодавчо дані норми переступати.

4. Хочеться Вас застерегти, що зараз дуже рано вводити ринок землі сільськогосподарського призначення. Поспішність таких нововведень приведе не до покращення економіки, а зовсім навпаки (так як в Аргентині, як в Молдавії) – не добавиться коштів, зменшиться населення в селах (а при переселенні в міста – нічим буде зайнятися), українські землі відійдуть від українців. Цим втратимо не лише землі, а й територію та свій суверенітет!

Краще, використовуючи сучасне землекористування створити умови для розвитку тваринництва, забезпечити органічне харчування школярів та жителів країни, попередити будь-які шкідливі впливи в сільськогосподарському виробництві на екологію та здоров’я людини, навести порядок по попередженню масового знищення лісів та лісосмуг.

5. Ми часто буваємо за кордоном, бачимо там порядок. І нам соромно за наші дороги. Коли дорогами на території районів опікувалися самі райони, тоді був більший толк. Коли всі кошти акцизів від пального по дорогах перейшли до областей – ми по Україні втратили дороги, а також знищили місцеві дорожні служби, втратили надходження в місцеві бюджети.

6. Ми вважаємо, що потрібно в Україні ліквідувати фірми-прокладки, створені високопосадовцями, які надають підприємцям та населенню непотрібні послуги, які забирають кошти в населення, а підприємцям створюють додатковий податок. Ці (не державні, а приватні фірми) виготовляють державного рагу сертифікати, дозвільні документи, паспорти, електронні ключі, податкові програми, проводять оціночні роботи. Тобто займаються тим, чим повинна займатися держава. Ціна таких послуг з кожним роком зростає, роблячи непосильний тиск на МСБ та виробничі процеси.

7. Для зміцнення української грошової одиниці – гривни, а також для здешевлення кредитів для населення і підприємців пропонуємо в Україні створити один-єдиний банк – Національний Народний Банк.

І не потрібен ні «Ощадбанк», не потрібен жоден інший, щоб Нацбанк їм продавав кредитні ресурси, потім вони на свій розсуд набавляли для свого збагачення відсотки, чим біднішим роблячи населення та бізнес. А то ще й, набравши державних ресурсів та людських депозитів, — без наказано зникали.
Національний Народний Банк буде вести облік Національного багатства українців. Національне багатство – являється спільною частковою неподільною власністю Українського народу, кожному жителю на протязі його життя нараховуються дивіденди від валового доходу по результатах використання вказаного багатства. Голова Національного Народного Банку обирається народом.

8. Також слід найближчим часом запровадити виборність суддів.

9. Виборча система.

Зробити вибори народними і прозорими можна наступним чином: Кожний населений пункт населенням до 2000 жителів вибирає відкритим голосуванням на загальних зборах осіб, що досягли 18 років (або їх представників за дорученням), голову та заступника даної групи населення. У тих населених пунктах, де більше 2000 жителів, вони діляться на міські райони по групах до 2000 осіб.

Через місяць після цих виборів, обрані голови та заступники збираються в районі і вибирають відкритим голосуванням зі свого складу голову та заступника району. Так само – відкритим голосуванням зі складу районних представників обирається голова та заступник області.

Голови та заступники областей утворюють Верховну Раду України. Вони обирають відкритим голосуванням Президента та прем’єра зі свого складу та збираються на Сесію Верховної Ради України 4 рази в рік по 10 днів.

Такий підхід забезпечить дійсно кращих народних представників, не буде потребувати ніяких державних матеріальних затрат на організацію голосування. А партії втратять роль в голосуванні і стануть суто ідеологічними.
В тих областях, районах, населених пунктах, представник від яких буде обраний у вищий ранг, оголошуються довибори.

10. Заборонити виведення неоподаткованого капіталу великих підприємств та громадян за кордон, оскільки це є саме тією обставиною, за якої бюджет недоотримує значну частину коштів.

11. В найближчих роках домогтися, щоб всі розрахунки між фізичними та юридичними особами проходили лише в безготівковій формі. При цьому автоматично із оплати покупцем за товар 4% вартості відраховується як податок. Для обліку розрахунків використати мобільні телефони. Це поставить в рівні умови бізнесові структури.

12. У всіх позитивних кроках Президента, ВР, Уряду України ми готові Вам допомагати і сприяти. Тому просимо створити умови постійного діалогу, обміну пропозиціями, спільному виробленню оптимальних заходів розвитку економіки країни. Для цього слід створити відповідні громадські структури при Президентові, КМ, ВР, при обласних та районних адміністраціях. Ми в ці структури запропонуємо досвідчених наших активістів.
Забезпечте виконання Указу Президента №68/2016 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні».
09.2019

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *