Почему в Украине уголь дорогой. Даже с дотациями из госбюджета? Прогони олигархов

Выплата очередная, 17 августа 2021 года, 653 миллионов на зарплаты шахтерам нарушает принцип по обеспечению равных условий по сравнению с частными компаниями.

Это уже стало нормой, которая практикуется с 1992 года в Украине.

Выплата была осуществлена ​​путем перераспределения расходов с одной статьи расходов госбюджета:
«Мероприятия по ликвидации неперспективных угледобывающих предприятий», на другую статью расходов: «Реструктуризация угольной промышленности».

В соответствии с Руководящими принципами ОЭСР по корпоративному управлению государственными предприятиями, предоставление государственной помощи предприятиям, которые находятся в государственной собственности, для покрытия их операционных расходов нарушает принцип по обеспечению равных условий по сравнению с частными компаниями.

И как обычно, был шантаж: ранее горняки сообщили, что с марта не получали зарплату и обнародовали заявление, в котором обещают пикетировать здание Офиса президента и перекрывать дороги международного значения.

 

 
Мнения:

Чому ніхто не задає головного питання — якщо шахтарі здійснили видобуток вугілля, яке продали для генераціїї енергіїї — тоді чому вони без зарплати?

 

Якщо держава на державних шахтах платить зарплату, а власник на приватних не платить, то винна не держава, а власник. А що думають аналітики з приводу того, що наші олігархи не платять вчасно робітникам, але купують собі нові яхти?
Це не порушує принцип забезпечення рівних умов щодо олігарха і його робітниками?
А коли Зеленський їм реструктуризує борги і списує пеню за них, то це нічого в державі не порушує?
Схоже, що Милованов уже не вважає за потрібне навіть приховувати, чиї вони із Зеленським слуги.

 

Черговий намір корпоратизувати «Енергоатом» в 2021 році.

Міністр енергетики Герман Галущенко та «Енергоатом» повідомили, що розроблено законопроект, який дозволить корпоратизувати підприємство.

У повідомленні зазначається, що відповідний законопроект уже пройшов погодження в Міністерстві економіки та після доопрацювання з іншими міністерствами, буде переданий на розгляд Кабміну.

Галущенко також додава, що корпоративна реформа «Енергоатома» має бути завершена за 9 місяців після ухвалення цього законопроекту.

Як зазначив міністр енергетики, необхідно провести аудит «Енергоатома». Після цього, компанію буде корпоратизовано з державного підприємства на акціонерне товариство, 100% акцій якого належатимуть державі, а також буде сформовано наглядову раду.

Звертаємо увагу, що питання корпоратизації «Енергоатома» безуспішно розглядається починаючи з 2012 року.

 
«Енергоатом» прозвітував про 1,7 млрд грн прибутку з початку року та планує заробити 1,5 млрд грн у 2021.

Кабмін на засіданні 18 серпня затвердив фінансовий план «Енергоатома» на 2021 рік, згідно якого прибуток компанії у 2021 році має скласти 1,52 млрд грн.

Як йдеться у ​пояснювальній записці до фінплану, прогнозують, що дохід «Енергоатому» складе 56 млрд грн. Уряд очікує, що надходження на користь держави у якості податків та частини чистого прибутку становитимуть 18,6 млрд грн. Також фінпланом передбачені капітальні інвестиції у розмірі 11,5 млрд грн.

Вот так, прибыльное и стратегическое предприятие хотят приватизировать. Им всё мало, они никогда не нажрутся.

Видео: олигархов на кол посадить, народ требует https://www.youtube.com/Zn6X8mXpU

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *